Om kakor (cookies)

På stodgruppsprojektet.se finns sidor som använder sig av kakor (cookies). Kakan låter oss identifiera dig som användare under den tid du använder tjänsten.

Vad är en kaka?
En kaka är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att spara på din dator. Kakor används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner. Informationen i kakan är möjlig att använda för att följa en användares surfande.

Det finns två typer av kakor
Den ena typen sparar en fil under en längre tid på din dator. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan användaren senast besökte den aktuella webbplatsen.

Den andra typen av kakor kallas sessionskakor. Under tiden du är inne och surfar på en sida, lagras den här kakan temporärt i din dators minne exempelvis för att hålla reda på vilket språk du har valt. Sessionskakor lagras inte under en längre tid på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Om kakorna på stodgruppsprojektet.se

För närvarande använder stodgruppsprojektet.se följande kakor.

Webbplatsstatistik
stodgruppsprojektet.se använder Google Analytics för webbplatsstatistik som lagrar information om hur många som besöker olika sidor webbplatsen, hur besökare använder olika sidor, vilka länkar som finns till webbplatsen med mera, i syfte att identifiera förbättringspotential. Detta verktyg använder kakor för att hålla reda på sådan information under ett webbplatsbesök.

Om du vill undvika kakor
För att undvika att kakor sparas på din dator kan du ändra inställningarna i din webbläsare eller direkt här på webbplatsen. För mer information om hur detta går till hänvisar vi till webbläsarens dokumentation. Tänk på att om du stänger av kakor så kan vissa tjänster eller sidor helt eller delvis sluta att fungera.

Mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats